Home
DeZorgBV
Nieuws
Over ons
Werken bij
Kwaliteit
Contact
 
 

Een kijkje in de wereld van Joris

 
19 juli 2019
Joris Ruhe is inservice opgeleid tot verpleegkundige en heeft daarna een opleiding tot gipsverbandmeester gedaan.
Tussendoor heeft hij nog een HBO master gevolgd in de verpleegkunde en afgelopen jaar heeft hij zijn vakdiploma tot meubelmaker behaald. Naast gipsverbandmeester is Joris namelijk parttime meubelmaker en heeft hij zijn eigen bedrijf opgezet dat de Houtmeesterij heet (www.dehoutmeesterij.nl). 

Toen we vroegen hoe Joris bij DeZorgBV terecht is gekomen zei hij: "Ik heb voor DeZorgBV gekozen toen ik in een gesprek met Marcello en Chris, die ik nog van hun tijd in het Kennemer Gasthuis kende, de ruimte voelde om zelf aan het roer te kunnen staan van mijn professionele leven. Ik had al met andere detacheringsbureaus gesproken, maar daar had ik nooit het gevoel dat ze echt begrepen wat ik wilde, of dat ze de ruimte niet boden. Ik wilde niet meer in het keurslijf van een vaste baan en maanden vooruit geplande roosters werken. Ik wilde als gipsverbandmeester mijn salaris kunnen verdienen zonder een fulltime baan te hebben en daarnaast een eigen meubelmakerij op te zetten. Zo kan ik gaandeweg ontdekken of ik de overstap kan maken naar het volledig meubel maken of een combinatie van beide, zonder steeds te moeten onderhandelen over mijn uren. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik als professional centraal sta en ik volledig invloed heb over de keuzes die ik maak."

Detacheren biedt de mogelijkheid om met behoud van een goed salaris, in veel verschillende keukens te kijken. Ik heb werken bij DeZorgBV al bij meerdere collega's aanbevolen als zij wel eens hun twijfel uiten over wat ze wilden voor de toekomst. Vooral als collega's zoekende zijn helpt het om je beter te oriënteren en te kijken naar wat je écht leuk vindt.

Joris zal zich in de toekomst meer gaan richten op het maken van meubels. De toekomst zal uitwijzen of hij DeZorgBV en zelfstandig ondernemerschap blijft combineren, of volledig overgaat op het maken van meubels.