Home
DeZorgBV
Nieuws
Over ons
Werken bij
Kwaliteit
Contact
 
 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

 
13 december 2019
December! Naast de keukentafel voegen we er vandaag een meubelstuk bij: de spiegel: Ik kijk er voor dit blog in en wil reflecteren op het afgelopen jaar.

Want inmiddels is het jaar inderdaad alweer bijna ten einde. Voor de vuist weg kijkend in de spiegel is het voor DeZorgBV een succesvol jaar geweest, waarbij we zowel opdrachtgevers en ons eigen team meer dan tevreden hebben kunnen stellen.

Maar ik kijk nog wat langer in de spiegel:

Opvallend is allereerst dat de familiesfeer zit er nog steeds goed inzit en daarom vieren we  13 December samen de afsluiting van 2019 aan onze inmiddels welbekende keukentafel.

Met trots wil ik graag vermelden dat we gezinsuitbreiding hebben: in Mei is Quint (chauffeur) toegevoegd aan de leukste familie van Nederland en in November kwamen Bjorn (verpleegkundige) en Harm (chauffeur) er ook bij! Welkom allemaal!

En ik kijk nog verder:

In Mei 2019 vond er een enerverende thema-avond bij Chris thuis plaats: we hebben onder andere gebrainstormd over de visie die we allemaal willen uitdragen en dit is officieel geformaliseerd en op onze site verwerkt (http://www.dezorgbv.nl/pagina/38615-over-ons).

Ook zijn er afspraken gemaakt over hoe we met publiciteit om zullen gaan, want we willen onszelf natuurlijk graag kenbaar maken bij collega’s en opdrachtgevers in het land.

“We zijn trots op wat we doen met elkaar en dat willen we laten zien en horen!”

DeZorg bv: De Z-factor

DeZorg bv: ontzorgt

DeZorg bv: sterk in mensenwerk

DeZorg bv: zorg in uitvoering

“Ons” Manon heeft naar aanleiding van deze avond een stukje over haarzelf geschreven: http://www.dezorgbv.nl/pagina/een-kijkje-in-de-wereld-van-een-van-onze-werknemers

Naast een kleine presentatie van zichzelf gaat zij in dit stuk in op de beweegredenen voor haar om te detacheren. Vrijheid, Blijheid zo lees ik. De reden voor werken bij DeZorg BV ligt vooral in het houden van eigen regie.

Ook Floris heeft ons een kijkje in zijn keuken gegund: als gipsverbandmeester werkt hij bij DeZorg BV. Zijn keuze voor uitgerekend DeZorg BV was gemaakt door het feit dat ook hij veel eigen regie wilde houden. Hij heeft, inmiddels met succes, zijn eigen meubelmakerij opgezet. In de aanloop naar het runnen van dit bedrijf heeft hij zijn werkzaamheden als gipsverbandmeester via DeZorg BV uitgevoerd.

Tenslotte kun je op onze site elke 5-6 weken een blog lezen. Dit blog is de vijfde op rij die ik schrijf. Ik vind hierin een uitlaatklep en kan enerverende, informatieve, ontroerende en soms kritische situaties via dit medium met jullie delen.

In de spiegel kijk ik verder naar alle inspanningen van de twee oprichters van ons bedrijf.

“We streven naar tevreden opdrachtgevers en willen dit bereiken door onze medewerkers vooral blij te maken”. 

Dit is een quote van Chris en die maakt hij waar. De mensen die bij ons werken hebben alle ruimte om aan te geven wat zij zelf t liefste willen. Binnen de grenzen van de mogelijkheden uiteraard. Je mag bijvoorbeeld zelf weten welke leaseauto je kiest. Als je t zelf kan en wilt regelen, kan je je eigen opdrachten organiseren, en je dit geldt ook voor scholingen, alles is bespreekbaar. Voor mensen die dit niet willen is er uiteraard een goed uitgerold plan beschikbaar.

Samen met Chris hebben Rose en ik in het afgelopen jaar tevens de laatste letter geschreven aan een gedegen scholings- en kwaliteitsbeleid. Hierin staat beschreven hoe we ons speerpunt kwaliteit en scholing gestalte geven. Leuk om te doen en trots op t resultaat!

En: over scholing gesproken: In november hebben wij een leerzame scholingsdag (in samenwerking met ACM) met goed resultaat gevolgd. Deze scholingsdagen worden verplicht gesteld voor onze vaste medewerkers, maar ook ZZP-ers kunnen zich aansluiten bij de groep.

Verder hebben we een platform op intranet ingericht, waar onze medewerkers de scholingen die gevolgd zijn kunnen bijhouden. Niet alleen is dan voor de medewerker zelf en DeZorg bv. inzichtelijk hoe de stand van zaken is, maar ook kunnen we de opdrachtgever laten zien dat we op dat punt echt goed bezig zijn.

“Wat jij wil” is een veelgehoorde uitspraak van Marcello.

Ikzelf heb dat ervaren in een periode dat ik door tijdsdruk t niet meer zag zitten om 2 dagen in de week via DeZorg BV op een ROC  les te geven. De combinatie met het onregelmatige ambulancewerk werd te heftig. In alle oprechtheid vanuit de kant van Marcello mocht ikzelf een keuze maken. In 2019 is het voor de interne organisatie van DeZorg BV noodzakelijk gebleken dat Marcello hele dagen een bestuurlijke functie uitoefent: de combinatie met een functie als SEH/Ambulanceverpleegkundige lukte hem zelf ook niet meer. Zo is DeZorg BV beter bereikbaar en kan er ook sneller gereageerd worden op vrijkomende diensten.

Zijn er dan echt geen teleurstellingen of tegenvallers? Helaas wel. Joris heeft als vaste medewerker ons moeten verlaten. Het dienstverband met DeZorg BV ging ten onder aan het grote succes van zijn nieuwe bedrijf: www.dehoutmeesterij.nl

Uiteraard zal hij flexibel nog wel ingezet kunnen worden voor ons bedrijf, maar we zullen zijn kritische scherpe blik enorm missen. Dat verpakte hij namelijk zo goed in een lieve glimlach.

Aan de keukentafel zittend met de spiegel voor me kan ik wel de conclusie trekken dat het een heel goed jaar is geweest voor ons. We hebben successen geboekt niet alleen op bedrijfsniveau (ik vergeet even te vertellen dat we met succes de audit hebben doorlopen van ABU en SNA), maar ook op scholingsgebied.

De visie van Chris en Marcello blijft rechtovereind staan en blijkt ook zijn vruchten af te werpen: we werken met elkaar en voor elkaar, zoals je dat in een familiebedrijf ziet.

En plannen voor volgend jaar? Zeker! Genoeg! Maar voor nu maken we een pas op de plaats en genieten van hetgeen we hebben bereikt met elkaar. Terugkijken is niet alleen leerzaam, maar maakt vooral ook trots en dankbaar. Daar moet je ook even lekker de tijd voor nemen!